Zoeken

Zomerse Zaterdagen op Plein 1945

Picture of Sabrina Koster

Sabrina Koster

In het hart van IJmuiden op Plein 1945 vond deze zaterdag een energiek optreden plaats van Dansstudio FootLoose. Dit evenement is een onderdeel van het grotere initiatief om Plein 1945 nieuw leven in te blazen en te transformeren tot een levendig horecaplein.

Zo wordt Plein 1945 verlevendigd

De visie ‘Pont tot Park’ zal het plein grondig aanpakken en waarschijnlijk herinrichten tot een horecaplein. De gemeente heeft besloten om nu al te beginnen en extra sfeer te creëren. Zo hangen er sinds 15 juni al 280 bloembakken aan de 96 balkons van de woningen die Plein 1945 opfleuren.

Dansstudio FootLoose, bekend om hun danslessen voor alle leeftijden, van peuters tot senioren, liet daarnaast afgelopen zaterdag een aantal dansen uit hun recente eindvoorstelling zien.

Dit zijn de volgende optredens

Naast FootLoose zullen andere lokale culturele gezelschappen volgen. Op 6 juli start dansgroep Danceworks om 15 uur. Daarna volgt Shantykoor Nortada om 16 uur. Op 13 juli is de beurt aan koor Multivocaal en volgt om 16 uur de Jonge Stem.

Denk mee

Heb jij ook leuke ideeën voor Plein 1945? Neem dan contact op met Floor Thomasse, de transformatieloods van Velsen, via floor@stadenco.nl

Stad & Co

Vanaf medio september 2024.