Zoeken

Wereldvluchtelingendag: gemeente Velsen trakteert vluchtelingen op ijs

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Op donderdag 20 juni vond Wereldvluchtelingendag plaats: een dag ter ere van mensen die gedwongen op de vlucht zijn. De gemeente Velsen stond hierbij stil door vluchtelingen te trakteren op een koele versnapering.

Om solidariteit te tonen en vluchtelingen een hart onder de riem te steken, deelde de gemeente op twee verschillende opvanglocaties in Velsen ijsjes uit. 

Op het schip Ocean Majesty in Velsen-Noord werd dat gedaan door IJssalon Scoops uit Beverwijk. Wethouder Sander Smeets was aanwezig om te helpen. Bij de amv-opvang voor minderjarige vluchtelingen in Driehuis werd ijs van IJspaleis Driehuis geschept. 

De gemeente heeft daarnaast een brief verstuurd naar alle Oekraïense vluchtelingen. Deze bevatte een bon om een Italiaans ijsje te halen bij IJssalon Bonasera in IJmuiden.

‘We hopen hiermee bij te dragen aan een warme en gastvrije gemeenschap’, schrijft de gemeente Velsen op haar Facebook-pagina.

Dit is Wereldvluchtelingendag

Wereldvluchtelingendag is een international erkende dag die in 2000 in het leven werd geroepen door de Verenigde Naties. Het vindt jaarlijks plaats op 20 juni en richt zich op de vluchtelingenproblematiek. Het doel hiervan is meer bewustwording omtrent dit onderwerp creëren bij het brede publiek.

Vanaf medio september 2024.