Zoeken

Voorbereidingen Havenfestival in volle gang

Picture of Sabrina Koster

Sabrina Koster

Hoewel het Havenfestival morgen pas plaatsvindt, gebeurt er vandaag al van alles op de Trawlerkade in IJmuiden. Daar zijn vrijwilligers hard aan het werk om de voorbereiding voor het festival tot in de puntjes te regelen. Dit weekend barst het typische IJmuidense festival los. Achter de schermen werken tal van vrijwilligers om een mooi feest neer te zetten.

Zo is de sfeer bij het opbouwen

Op dinsdag zijn de eerste voorbereidingen al begonnen, legt Thijs Huijbens uit. Hij is programmeur bij het Havenfestival. Vandaag worden ook de podia opgebouwd, en krijgt alles al vorm. ”Het is heel mooi om te zien als je al weken bezig bent dat het nu echt wel aan komt en dat het staat.”

Hoe Thijs er zelf in staat? “Voor mij is het nu de derde jaar in deze rol, dus ik weet wat beter wat ik moet verwachten. Maar je begint nu wel een beetje de spanning te voelen.” Ondanks het harde werken, blijft de sfeer relaxed op de kade. “Ik heb er vertrouwen in dat dat wel los loopt en dat het goed voorbereid is!”

Dit is het Havenfestival

Er is dit weekend zo veel te doen, dat het lastig is maar enkele hoogtepunten te benoemen. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van kunst, cultuur, de visserij en de havens, met dit jaar een speciaal Holland tintje. Er liggen tal van schepen aan de kade die bezoekers van buiten en binnen kunnen bezoeken.

Verder kan men genieten van professioneel en lokaal entertainment van eigen bodem. Er zijn maar liefst vier podia met live muziek van lokale artiesten. De kade staat vol met kramen van lokale partijen en ook kunst is op de kade present. In zestien containers worden werken van lokale kunstenaars en musea gepresenteerd.   

“Mensen moeten de website maar even goed doorlezen,” aldus Thijs. Het volledige programma vind je op havenfestivalijmuiden.nl/programma/

Vanaf medio september 2024.