Zoeken

Vissen voor iedereen: Velsen organiseert viswedstrijd voor mensen met een beperking

© Ton van Steijn via RTV Seaport
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Op 8 juni vond de jaarlijkse sportviswedstrijd aan het Noordzeekanaal plaats. Het doel: mensen met een beperking, die niet zelfstandig naar de waterkant kunnen komen, toch een kans geven om aan zo’n wedstrijd mee te doen.

© Ton van Steijn via RTV Seaport

Dit zijn de initiatiefnemers

Sportvissen is volgens Sportvisserij MidWest Nederland iets dat iedere Nederlander moet kunnen beoefenen, ongeacht zaken als geslacht, inkomen en leeftijd.

Toch bestaat er een relatief grote groep voor wie dit helaas niet vanzelfsprekend is. Sportvissers met een beperking zijn tenslotte vaak niet in staat om zelfstandig naar het water te komen.

Vandaar dat Sportvisserij MidWest Nederland zich hard maakt voor dagen waarop dit wél mogelijk is. Ze organiseren met enige regelmaat mogelijkheden waarbij ook vissers met een beperking, onder begeleiding van een zogenoemde Vismaat, een hengel kunnen uitwerpen.

© Ton van Steijn via RTV Seaport

Zo zag de wedstrijd eruit

Velsen was op 8 juni (opnieuw) het terrein voor zo’n dag. De vissers trokken, onder begeleiding van een aantal ervaren sportvissers, richting het Noordzeekanaal voor een heuse viswedstrijd. Ze werden hierbij één-op-één begeleid en geholpen. Alle deelnemers maakten hierdoor kans op het vangen van verschillende vissoorten.

Winnen? Dat was van ondergeschikt belang. De middag draaide vooral om plezier en ontspanning. 

Een mooie manier om mensen uit hun isolement te halen door samen te genieten aan de waterkant!

© Ton van Steijn via RTV Seaport

Vanaf medio september 2024.