Zoeken

Vinyl Bingo roept herinneringen op

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

In de maanden juni, juli en september trekt DJ Mark langs woonvoorzieningen voor ouderen. Daar vieren ze feest met een combinatie van ouderwets plaatjes draaien en bingo spelen. ‘Een ultieme combi voor een gezellige middag en het opbloeien van herinneringen’, volgens Mark van der Jagt.

‘Niet alleen de muziek, maar ook de platenhoezen roepen vele herinneringen bij de doelgroep op’ aldus Mark. ‘Ook bij mij. Alle platen uit mijn jeugd heb ik nog en liggen geregeld op de draaitafel. Toen iedereen overstapte naar de cd’s en alle platen in de kringloopwinkels terechtkwamen, heb ik mijn slag geslagen. Een lange periode was ik ouderwets, maar nu vinyl weer helemaal hot is, ben ik opeens ook weer in.’

Dankzij het Cultuurhuis Heemskerk en met bescheiden bijdragen van de Rabobank en het Fonds Sluyterman van Loo kan Mark op tour. Hij bezoekt de woonzorglocaties van ViVa! Zorggroep in Beverwijk en Heemskerk, maar ook de Reigershoeve, waar mensen met dementie wonen.

Mark: ‘Niet alleen bij de Reigershoeve, maar op alle locaties ontmoet ik mensen met dementie, Prachtig om te zien dat ze ondanks hun geheugenverlies alle hits uit hun kinder- en tienertijd nog volop mee kunnen zingen. Volgens mij blijft muziek als langste hangen in je geheugen en roept het als geen ander herinneringen op. Mooie, maar soms ook verdrietige. En dat is goed.

Op woensdag 26 juli bezoekt DJ Mark met zijn Vinyl Bingo de woonzorgzorgboederij Reigershoeve. Niet alleen eigen bewoners mogen meedoen, maar ook thuiswonende mensen met dementie en hun naasten. 

Vanaf medio september 2024.