Zoeken

Verbouwde Bibliotheek Velserbroek opent volgende week

RTV Seaport
Picture of Sabrina Koster

Sabrina Koster

Na bijna tien maanden verbouwing is het zo ver: de Bibliotheek in Velserbroek zal volgende week haar deuren weer openen voor gasten.

De nieuwe Bibliotheek is helemaal gemoderniseerd en ingericht als ‘Multifunctionele Accommodatie’. Saskia de Wolf van de Bibliotheek Velsen legt uit dat het gebouw handiger is ingedeeld voor meer verschillende activiteiten. Het gebouw biedt meer ruimte om te ontmoeten. Zo komt er ook een café, georganiseerd door Stichting Buitengewoon.

Ook heeft het gebouw een andere naam. Deze draagt vanaf nu de naam: De Cirkel. “Het ontwerp is gebaseerd op een cirkel. Net als hoe Velserbroek is ingedeeld,” aldus Saskia.

Dit is er nieuw

Het gebouw is helemaal van het gas af en is van de nieuwste techniek voorzien. Zo liggen er zonnepanelen op het dak en is er een warmtepomp. Deze maakt gebruik van het water uit de sloot naast het gebouw. Dit verkoeld het pand in de zomer en verwarmd deze in de winter.

Verder is er een mooie leestafel, zijn er aparte plekjes gecreëerd om met de computers aan de slag te gaan, en is er een maakhoek waar men met een 3D printer of lasersnijder kan werken.

Dit is het nieuwe inleversysteem

Een ander hoogtepunt is de nieuwe innamekast. Deze leest een boek uit op het moment dat deze op de kast wordt geplaatst, en schrijft deze direct van een ledenpas af. Als het boek daarna gereserveerd is voor iemand anders, geeft de kast dat ook aan.

Dit zijn de openingstijden

De Bibliotheek opent op maandag 1 juli weer haar deuren. Daarna zal deze geopend zijn volgens de bekende openingstijden. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is het open van 10 tot 17 uur. En op woensdag van 13 tot 17 uur. Vanaf september worden de openingstijden echter verruimd met een zaterdagopening en een avondopening.

Partner RTV Seaport kreeg een kijkje achter de schermen voordat de Bibliotheek open ging. Bekijk hier de beelden.

Vanaf medio september 2024.