Zoeken

De supermarkten in Heemskerk mogen langer openblijven

Supermarkten Heemskerk
Boy Tijbosch
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het college van burgemeester en wethouders heeft groen licht gegeven voor een voorstel waarbij supermarkten in Heemskerk op zondagen hun openingstijden mogen verlengen. Dat betekent echter niet dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

Dit is er tijdens het afgelopen jaar gebeurd

De supermarkten in Heemskerk hadden tot en met 1 juli 2023 te maken met beperkte openingsmogelijkheden op zon- en feestdagen. Supermarktketens als Albert Heijn en Jumbo mochten hun deuren op deze dagen uitsluitend openen tussen 10:00 en 17:00.

Een peiling toonde destijds aan dat er een grote vraag bestond naar ruimere openingstijden. Als gevolg daarvan is de gemeente Heemskerk op 1 juli 2023 begonnen met een proefperiode. Supermarkten kregen hierbij de mogelijkheid om op zon- en feestdagen langer open te blijven, bijvoorbeeld tot 20:00.

đŸ„‡ Lees ook De Marquetteloop komt er weer aan: dit moet je erover weten

Dit is de huidige situatie rondom de supermarkten in Heemskerk

Deze proefperiode is inmiddels grondig geëvalueerd. Daarbij zijn onder meer verschillende bewoners van Heemskerk, directe omwonenden van supermarkten en de supermarkten zelf betrokken.

Daaruit is gebleken dat er een breed draagvlak bestaat voor permanente, langere openingstijden op zondag.

Zowel supermarkten als klanten hebben aangegeven blij te zijn met de ruimere openingstijden. Een enquĂȘte onder bewoners op sociale media heeft aangetoond dat maar liefst 79% van de respondenten gebruik heeft gemaakt van de langere openingstijden. 

Diezelfde enquĂȘte liet ook zien dat wederom 79% voorstander is van een permanente regeling. 

Tot slot is bijna 80% van de directe omwonenden voorstander van blijvende, langere openingstijden op zondag.

Als gevolg daarvan heeft het college van bestuur en wethouders groen licht gegeven voor een verlenging van de openingstijden op zondagen.

Dit gaat er nu gebeuren

Dit betekent niet dat de langere openingstijden er ook daadwerkelijk gaan komen. Het uiteindelijke besluit hierover wordt namelijk genomen door de Raad.

We houden je op de hoogte wanneer er ontwikkelingen zijn!

Bron: Nieuws.nl

Vanaf medio september 2024.