Zoeken

Goed nieuws: het strand van Heemskerk krijgt een Blauwe Vlag

Strand van Heemskerk
IJmond Nieuws
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dit internationaal erkende keurmerk geeft aan dat het strand van Heemskerk wordt gezien als veilig, schoon en duurzaam.

Dit betekent de Blauwe Vlag op het strand van Heemskerk

Een Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden, maar ook aan jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn.

Dat houdt in de praktijk in dat stranden en jachthavens die hiervoor in aanmerking willen komen, moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria. Schoon water is er één van, maar ook een hoge mate van veiligheid én goede sanitaire voorzieningen staan op de checklist.

Ontvangt een strand of jachthaven zo’n Blauwe Vlag? Dan is deze maximaal één jaar geldig. Inspecteurs kijken ieder jaar of de bestemming in kwestie nog steeds voldoet aan alle eisen.

🛒 Lees ook De supermarkten in Heemskerk mogen langer openblijven

Dit is de reden dat het strand van Heemskerk een Blauwe Vlag gekregen

Het strand van Heemskerk had al zo’n Blauwe Vlag, maar het was dus nog maar de vraag of deze behouden mocht blijven.

Tot nu. Heemskerk heeft ook dit jaar weer een Blauwe Vlag in ontvangst mogen nemen. Wethouder Aad Schoorl is daar dan ook meer dan bij mee.

‘We zijn erg trots op de Blauwe Vlag’, aldus Schoorl. ‘Het is de kroon op alle inspanningen om de kwaliteit van het strand zo hoog mogelijk te maken. Duurzaamheid, natuur en milieu zijn daarin belangrijke onderdelen. Ik wil iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het opnieuw in de wacht slepen van de Blauwe Vlag.’

Deze organisaties zitten achter het fenomeen

De Blauwe Vlaggen worden in Nederland uitgereikt door de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit: de KMVK.

Het doel van deze stichting is zowel overheden als ondernemers en – in dit geval – de strandgangers te betrekken bij schoon en veilig water, een mooie natuur, een gezond milieu en duurzame jachthavens.

Het symbool wordt internationaal toegekend door de Foundation for Environmental Education, de FEE. Dit is een onafhankelijke milieuorganisatie.

Bron: Nieuws.nl

Vanaf medio september 2024.