Zoeken

Stichting Zomerpodium Heemskerk en PWN kondigen nieuwe editie Zomerfestival Marquette aan

IJmond Nieuws
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het evenement, dat in het teken staat van onder meer muziek, theater, kleinkunst en beeldende kunst, vindt dit jaar plaats op zondag 21 juli. Het thema is water.

IJmond Nieuws

Dit is het Zomerfestival Marquette

Het Zomerfestival Marquette is een jaarlijks terugkerend festival op Landgoed Marquette in Heemskerk. Het is een evenement waarbij jong en oud elkaar ontmoeten in een unieke, ongedwongen sfeer vol kunstzinnige uitingen.

Stichting Zomerpodium Heemskerk zet al 24 jaar de schouders onder het organiseren van een evenement waarbij bezoekers kunnen genieten van hoogwaardige kunst en cultuur. Dat doen ze sinds veertien jaar door de krachten te bundelen met drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN.

Als resultaat van deze samenwerking zijn er tijdens het Zomerfestival Marquette PWN-boswachters aanwezig om bezoekers bij bespijkeren over de natuur, het water en het landgoed.

IJmond Nieuws

Zo ziet het festival er dit jaar uit

Het festival staat ook dit jaar weer bol van de livemuziek, (straat)theater en acrobatiek. 

Een greep uit de selectie: optredens van Classic Water en The Robbert Fossen Band, acrobatiek van Duo Scardinati en voorstellingen van de eigenwijze strandjutters Tonky & Jack.

Het thema van dit jaar wordt water, zo laten de initiatiefnemers weten via een persbericht. Dat uit zich via verschillende onderdelen van het programma, zoals de aanwezigheid van een zingende zeemeermin en performances van de zogenoemde Jellyfish Ladies.

Het Zomerfestival Marquette vindt plaats op zondag 21 juli van 12:30 tot 17:30. Het programma is onder meer te lezen op www.zomerpodiumheemskerk.com.

Vanaf medio september 2024.