Zoeken

Dit was het sportweekend: promotie Stormvogels, tweede plaats Overbos

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

IJmond 360 doet iedere maandag verslag van de gebeurtenissen op de sportvelden van Heemskerk, Beverwijk en Velsen. Dit keer bespreken we onder meer de promotie van de voetbalclub Stormvogels en de laatste wedstrijd van de hockeyers van Overbos.

Voetbal

Zaterdag 15 juni speelde Stormvogels in Hoofddorp de finale van de nacompetitie tegen het Amsterdamse AFC. De IJmuidense vereniging stapte als winnaar van het veld. Brian Ezeoke scoorde het winnende doelpunt in de 88e minuut.

Door dit resultaat is Stormvogels gepromoveerd naar de tweede klasse van het zaterdagvoetbal.

Handbal

Op zondag 16 juni moesten de handbalteams weer aan de bak. De dames van DSS uit Heemskerk moesten op bezoek bij Quintus/VVW en gingen met 26-18 onderuit.

De heren van DSS deden het aanmerkelijk beter en namen de punten mee terug naar Heemskerk door OSV met 17-24 te verslaan.

De dames van HCV ’90 kwamen deze zondag op eigen veld uit tegen Valken. De wedstrijd kende een spannend scoreverloop en werd nipt met 23-27 verloren.

Hockey

Bij het hockey werden op zondag 16 juni de laatste wedstrijden van het seizoen gespeeld. 

De dames van het Beverwijkse BHC Overbos speelden een uitwedstrijd tegen Alkmaar. Deze wedstrijd werd met een 0-1 zege afgesloten door de dames uit Beverwijk. De ploeg eindigde hierdoor op de tweede plaats in de tweede klasse.

Zowel de dames als de heren van KHC Strawberries speelden een thuiswedstrijd in deze laatste competitieronde. De dames wisten een 2-2 gelijkspel te bewerkstelligen tegen Kraaien en zijn op de achtste plaats geëindigd.

De heren namen het op tegen Dopie, maar verloren met 0-4.  Het herenteam van de ploeg uit Driehuis is daarmee op de zevende plaats geëindigd.

Honkbal

Eveneens op deze zondag: een thuiswedstrijd voor de honkballers van Rooswijk. Ze ontvingen ODIZ Frogs uit Wijdewormer en moesten hun meerderen erkennen in het bezoekende team. Er werd met 5-9 verloren.

Softbal

Op vrijdag 14 juni moesten de herensoftballers van Rooswijk een thuiswedstrijd spelen tegen het uit Schagen afkomstige Rangers. De mannen uit Velsen-Noord wisten de wedstrijd met 20-10 winnend af te sluiten.

Vanaf medio september 2024.