Zoeken

De Plesmanweg heropent deels: dit moet je erover weten

Hans Blomvliet
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De werkzaamheden aan de noordkant van de Plesmanweg zijn bijna afgerond. Verkeer wordt hier deze week weer mogelijk. De focus van de herinrichting verplaatst zich op maandag 8 juli naar de zuidkant van de weg.

Het werk aan de Plesmanweg is voor velen een veroorzaker van veel vertraging, maar er is licht aan het einde van de tunnel. De grootschalige herinrichting is namelijk halverwege. Op 8 juli begint de tweede fase, meldt de Gemeente Beverwijk.

Hans Blomvliet

Dit deel van de Plesmanweg gaat weer open

Dat houdt in dat het deel van de Plesmanweg tussen de Laan der Nederlanden en de Duitslandlaan deze week in beide richtingen heropent. De weg moet alleen nog geasfalteerd worden.

Dit betekent ook dat de Bleriotlaan en het noordelijke deel van de Alkmaarseweg (in het weekend) weer open zijn.

Hans Blomvliet

Dit deel gaat dicht

Het zuidelijke deel van de Plesmanweg wordt nu juist afgesloten voor het verkeer. Het gaat om het deel van de Laan der Nederlanden tot de rotonde met de pizzasnijder.

Hans Blomvliet

Zo wordt het verkeer omgeleid

Van 8 juli tot en met 23 augustus gelden er twee omleidingen.

Rij je vanuit het centrum van Beverwijk richting Heemskerk? Gebruik dan de omleiding via de Büllerlaan en de Laan der Nederlanden.

Kom je vanaf de Wijk aan Duinerweg en moet je in Heemskerk zijn? Neem dan de omleiding over de Binnenduinrandweg, de Rijkstraatweg, de Starweg en de Jan Ligthartstraat.

Vanaf medio september 2024.