Zoeken

Toch geen ‘ontvoering’ in IJmuiden: vermeend slachtoffer meldt zich bij politie

Boy Tijbosch
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

IJmuiden werd dinsdagochtend opgeschrikt door een incident, waarbij is gesproken over een mogelijke ontvoering. Dat blijkt inmiddels anders te zitten, zo stelt de politie.

Dit gebeurde er op dinsdag

Rond 11:50 kreeg de politie een melding van een mogelijke ontvoering aan de Heerenduinweg in IJmuiden. Verschillende getuigen meldden tegenover NH Nieuws dat een vrouw met geweld in een auto werd getrokken. Deze auto scheurde vervolgens weg.

De politie opende hierop een zoektocht naar drie auto’s die hierbij naar verluidt betrokken waren: een zwarte Volkswagen Golf, een zilveren Hyundai Tucson en een witte Skoda Kodiaq. 

De Volkswagen werd dinsdagavond leeg aangetroffen in Nieuwegein. De Hyundai bleef achter op de parkeerplaats aan de Heerenduinweg.

Dit is er nu aan de hand

De politie riep het publiek via hun website op om meer informatie over de witte Skoda te delen. Dat is niet langer nodig, want de inzittenden van het voertuig hebben zich op woensdagmiddag zelf bij de politie gemeld. Onder hen bevond zich één vrouw.

Uit de verklaringen van de inzittenden maakt de politie op dat er geen sprake is geweest van een ontvoering. Het onderzoek over wat er wél heeft plaatsgevonden, vindt momenteel plaats.

Bronnen: Politie.nl, NH Nieuws en NOS 

Vanaf medio september 2024.