Zoeken

Ontdek de poëzie van Velsen

Monique Elsing
Picture of Sabrina Koster

Sabrina Koster

De poëzie van Velsen ontdekken? Dat kan tijdens de poëzie op pedalen! Een dichtersgroep uit Velsen organiseert een culturele, historische fietsronde met een mix van poëzie. Tijdens deze rit van anderhalf uur kom je langs alle memorabele plekken uit het heden en verleden in Velsen, en wordt er live een bijpassend gedicht voorgedragen.

Ontdek de schoonheid Velsen door de ogen van deze kunstzinnige dichters. Denk bijvoorbeeld aan een plek waar vroeger veel kersenbomen stonden. Hier is Velsen om bekend. De dichters die de fietstocht begeleiden vertellen hier wat over. Maar ook langs de sluizen hebben de dichters een mooi gedicht voor te dragen en zo krijg je ook een idee van hoe Velsen er vroeger uitzag!

Meedoen?

De eerste fietstocht start zaterdag 6 juli om elf uur. Kun je niet aansluiten deze ochtend? Geen probleem, want om twee uur start de tweede fietstocht. Je eindigt bij de doopsgezinde kerk aan de helmstraat. Er vindt een voordracht plaats en kun je nagenieten met een heerlijk drankje en een versnapering.

De deelname is gratis. Tijd om de fiets uit te schuur te halen en gas erop!  Er zijn nog maar een aantal plekken, dus geef je dan snel op via: gavelsen@hotmail.com

De route wordt na 6 juli ook gepubliceerd, zo kun je de route ook op eigen gelegenheid volgen.

Meer informatie over deze activiteit in onderstaande video, gemaakt door Monique Elsing

Vanaf medio september 2024.