Zoeken

Huizenprijzen in de IJmond door het dak

Picture of Sabrina Koster

Sabrina Koster

De huizenprijzen in de IJmond stijgen nog steeds hard. Het afgelopen jaar steeg de gemiddelde koopprijs van woningen met maar liefst 13,4 procent. Huisprijzen stijgen al langere tijd in de IJmond, maar nog nooit was de stijging zo hoog als nu. De gemiddelde prijs voor een verkochte koopwoning staat dan nu ook op €474.000,-. Vorig jaar was dit nog €418.000,- .

Ook de vraagprijs van woningen stijgen flink. Gemiddeld was de vraagprijs van een woning in de IJmond €549.000,- in het tweede kwartaal van 2024. Dit is dan weer een stijging van 5,1 procent. Opvallend is dat de gemiddelde koopprijs hoger ligt dan in de rest van het land, maar de vraagprijs wel onder landelijk gemiddeld ligt.

Aanbod gedaald

Het aanbod van koopwoningen in de IJmond is in het tweede kwartaal van 2024 flink gedaald. Tijdens de meting stonden er bij het NVM 357 woningen ingeschreven voor de verkoop. Dit is een daling van 7,3 procent in vergelijking met een jaar eerder. Gemiddeld staan huizen ook maar 29 dagen te koop in de IJmond. Dit is een stuk korter dan de 42 dagen die gemiddeld voor de rest van het land telt.

Bron: NVM

Vanaf medio september 2024.