Zoeken

Het Rode Kruis Ziekenhuis introduceert gezonder voedingsconcept

© IJmond Nieuws
Picture of Sabrina Koster

Sabrina Koster

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk heeft de menukaart in het restaurant aangepast. Het nieuwe assortiment bestaat voor 80% uit plantaardige voeding en voor 20% uit dierlijke producten. Al eerder was de menukaart voor patiënten en bezoekers aangepast. Het restaurant vormde de laatste stap in de vernieuwing.

De veranderingen zijn al drie jaar geleden ingezet. Het ziekenhuis heeft toen besloten dat ze wilden gaan werken aan een eten en drinken naar een nog meer uitgesproken, beter en gezonder niveau. Het ziekenhuis loopt hiermee voor op een landelijke trend. Vanaf 2025 moeten alle zorginstellingen in Nederland namelijk richting 60% plantaardige en 40% dierlijke eiwitten gaan. Deze richtlijnen geven voordelen op gebied van duurzaamheid en gezondheid.

Voorbeeldfunctie
En waarom hiervoor gekozen is? Tim Maathuis, hoofd gastvrijheid in het RKZ, vindt dat heel simpel. “Omdat we dat belangrijk vinden als ziekenhuis. Wij hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid om gezonde voeding te gaan promoten. Om te zorgen dat wij als ziekenhuis een voorbeeldfunctie te hebben. En dat doen we voor bezoekers, patiënten én medewerkers.”

Feedback welkom
Nu het restaurant ook om is naar het nieuwe concept, worden de bezoekers van het restaurant om hun feedback gevraagd. Dat gebeurt middels een interactieve enquête, de data wordt elke week uitgelezen. Maathuis: “We sturen bij indien nodig”

IJmond Nieuws maakte deze videoreportage over het onderwerp

© IJmond Nieuws

Vanaf medio september 2024.