Zoeken

Op naar een groener, gezelliger centrum: Gemeente Beverwijk zoekt ideeën

Hans Blomvliet
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het deel van Beverwijk dat grofweg tussen het spoor en de Meerstraat ligt, wordt anders ingericht. De gemeente is tot 8 juli op zoek naar inwoners die hier een mening over hebben.

Zelf hebben ze al de nodige suggesties geopperd. Deze zijn terug te vinden in het Kwaliteitsplan Openbare Ruimte: een document waarin onder meer wordt besproken hoe dit stadsdeel groener kan worden, hoe je er gezelliger kunt verblijven én hoe fietsers en voetgangers meer ruimte kunnen krijgen.

De gemeente is desondanks benieuwd naar de mening van de Beverwijkers. Zij hebben hun opinie kunnen ventileren tijdens verschillende activiteiten die in de afgelopen weken plaatsvonden. Voorbeelden zijn een buitenactiviteit bij de Agathakerk (op 12 juni), een stadswandeling met de projectleider (op 17 juni) en een inloopbijeenkomst in het NS-station (op 25 juni).

Zo kun je je mening geven

Wil je toch nog meedenken over de herinrichting van Beverwijk? Dan kan dat nog tot maandag 8 juli. Stuur hiervoor een mail naar info@beverwijk.nl of lever je zienswijze schriftelijk in bij de balie van het gemeentehuis.

Dit gaat er daarna gebeuren

Alle reacties worden na 8 juli samengevat en besproken. De Gemeente Beverwijk neemt in het najaar van 2024 een beslissing over de plannen en de bijbehorende financiering.

Vanaf medio september 2024.