Zoeken

Gemeente Heemskerk roept op: ‘Verleng je paspoort tijdig’

Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De eerste tienjarige paspoorten verlopen in 2024. De gemeente verwacht daarom veel drukte in verband met de naderende zomervakantie. Het advies: verleng je paspoort of id-kaart niet vlak voordat je op reis gaat.

Dit is de situatie

De eerste tienjarige paspoorten zijn in 2014 uitgereikt en verlopen dit jaar dus allemaal. De Gemeente Heemskerk verwacht daarom een aanzienlijke drukte rondom de aanvraag van nieuwe exemplaren.

Dat kan voor problemen zorgen tijdens de naderende vakantieperiode. Drukte kan er namelijk toe leiden dat het paspoort niet binnen vijf werkdagen gereed is, zoals normaal gesproken het geval is.

De gemeente roept inwoners van Heemskerk dan ook op: wie een brief heeft gekregen dat zijn of haar reisdocument verloopt, kan het beste zo snel mogelijk een aanvraag voor een nieuwe doen. Dit voorkomt problemen waarbij een paspoort of id-kaart niet op tijd binnen is.

Zo vraag je een paspoort aan

De aanvraag van een paspoort gebeurt in het gemeentehuis. Je maakt hiervoor online een afspraak. Het nieuwe paspoort is na een week op te halen.

Heb je het document sneller nodig? Kies dan voor een spoedprocedure. Je moet hiervoor wel de Nederlandse nationaliteit hebben.

Bron: Gemeente Heemskerk

Vanaf medio september 2024.