Zoeken

Drie Velsen-Noorders bekroond met Rots in de Branding-speld

Foto: Gemeente Velsen
Picture of Sabrina Koster

Sabrina Koster

Drie inwoners van Velsen-Noord werden afgelopen zondag in het zonnetje gezet door de wethouder van gemeente Velsen. Op de laatste dag van het Velsen-Noordse dorpsfeest ontvingen zij een uniek speldje.

Dit is de Rots in de Branding-speld

De Rots in de Branding-speld wordt specifiek uitgedeeld aan mensen die het verschil maken, aldus de gemeente. Wethouder Sander Smeets reikte de speldjes zondag uit in de feesttent aan het Stratingplantsoen.

Gemeente Velsen onderscheid met de Rots in de branding-speld mensen uit de gemeenschap die veel betekenen voor andere Velsenaren. De gemeente kan deze speld uitreiken, maar ook inwoners kunnen de speld aanvragen voor iemand die veel voor hen betekent.

Dit zijn de rotsen van Velsen-Noord

Een van de ontvangers is Michel Sjoers, die zich al jaren inzet voor Velsen-Noord. Zo is hij voorzitter geweest van het wijkplatform Velsen-Noord.

Ook Hans Jaspers werd zondag onderscheiden met het speldje. Hans organiseert samen met de Vrienden van Velsen-Noord ieder jaar het Dorpsfeest. Ook zet hij zich in voor groen in de wijk en voor de Vriendenbus.

Daarnaast werd Frank Dubelaar onderscheiden. Frank is een bekend gezicht in het dorp dankzij zijn inzet als ondernemer, muzikant en als initiatiefnemer. Frank is een van de grondleggers van de Vrienden van Velsen-Noord. zijn passie voor muziek heeft hij muziekcentrum De Pagode 54 opgezet.

Vanaf medio september 2024.