Zoeken

Uniek concert in Heemskerkse Kasteeltuin Assumburg: speciaal voor mensen met dementie

Nico Brantjes via RTV Seaport
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Het openluchtconcert vindt plaats op zondag 23 juli en helpt Alzheimer-patiënten herinneringen op te halen door middel van muziek.

Zo ziet het openluchtconcert eruit

Het openluchtconcert bestaat uit optredens van het Weiland Ensemble en de Participatiekoren IJmond-Noord en Haarlem.

Het Weiland Ensemble zingt stukken van klassieke en moderne componisten, zoals Bach, Duruflé, Jenkins en Macmillan. Het koor bestaat uit circa 25 leden en staat onder leiding van dirigent Annelies Smit.

De Participatiekoren IJmond-Noord en Haarlem tellen zo’n vijftig leden die onder piano-begeleiding eigentijdse nummers zingen. De koren, waarin mensen met dementie volwaardig meezingen, staan onder leiding van dirigent Sanne Nieuwenhuijsen.

Het concert duurt ongeveer één tot anderhalf uur. De toegang is gratis.

Dit zijn de initiatiefnemers

Het concert is een samenwerking tussen het bestuur van de afdeling Midden-Kennemerland van Alzheimer Nederland, de stichting Vrijwilligers Kasteeltuin Assumburg en Uitjezorg IJmond. 

Het is het eerste, gezamenlijke openluchtconcert dat de initiatiefnemers organiseren, hoewel de lente wel jaarlijks wordt afgesloten met een bijzondere activiteit. 

Dit keer is dat dus het openluchtconcert, geïnspireerd door het Herinneringen Top 50 Concert in de Ziggo Dome.

Zo meld je je aan

Reserveren voor het gratis concert is alleen slim wanneer je verzekerd wilt zijn van een zitplaats. Dat kan via deze website.

Het adres van de Kasteeltuin Assemburg is Tolweg 9A in Heemskerk.

Vanaf medio september 2024.