Zoeken

Velsen verlengt inzet tijdelijk cameratoezicht: ‘Signalen van mogelijke overlast’

RTV Seaport
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

IJmuiden installeerde eerder dit jaar een aantal camera’s om verstoringen van de openbare orde zoveel mogelijk te voorkomen. Deze camera’s blijven hangen tot en met 15 juli 2024, zo laat burgemeester Dales weten.

RTV Seaport

Dit is de situatie

Door onrust binnen de IJmuidense drugscriminaliteit voelde de havenplaats zich genoodzaakt tijdelijke camera’s te installeren. De inzet van deze camera’s moest bijdragen aan het opsporen van criminaliteit, maar ook het gevoel van veiligheid.

Burgemeester Dales maakte in maart van dit jaar bekend dit cameratoezicht te verlengen tot 21 juni 2024. Daar komen nu dus een aantal weken bij.

De redenen hierachter zijn de voortdurende onrust, maar ook signalen van mogelijke overlast tijdens het Europees Kampioenschap Voetbal.

RTV Seaport

Hier zijn de camera’s geïnstalleerd

Twee camera’s blijven tot en met 15 juli hangen: de camera’s op het Dudokplein en Plein 1945.

Eén locatie wordt gewijzigd. De camera aan de Kennemerlaan, ter hoogte van de kruising met de Grahamstraat, gaat naar het Kennemerplein – ter hoogte van de supermarkt Vomar.

Er komt één locatie bij: de Lange Nieuwstraat ter hoogte van de kruising met de Engelmundusstraat. Deze locatie is gekozen omdat hier, naar verwachting, tijdens het EK Voetbal veel mensen aanwezig zijn.

Vanaf medio september 2024.