Zoeken

Archief Harddraverijvereniging Heemskerk verplaatst naar het Noord-Hollands Archief

Inge Dudink via Harddraverijvereniging Heemskerk
Picture of Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

De verhuizing betekent dat iedereen de oude beelden van de kortebaandraverijen kan bekijken

Het archief, dat lange tijd bij de gemeente Heemskerk lag, krijgt een voor iedereen toegankelijke plek in het Noord-Hollands Archief in Haarlem.

Wethouder Ron Suanet en Gerard Post Uiterweer, voorzitter van de vereniging, droegen de stukken op woensdag 3 juli symbolisch over aan Klaartje Pompe van het Noord-Hollands Archief.

Wat vind ik in het archief?

Het archief bestaat uit allerlei documenten die volledig in het teken staan van de Heemskerkse kortebaandraverij. Deze werd in 2022 uitgeroepen tot immaterieel erfgoed.

Onder de stukken bevindt zich onder meer de officiële oprichtingsakte, maar ook enkele posters uit de jaren vijftig. Geïnteresseerden vinden er ook een oorkonde die hoort bij de toekenning van de Koninklijke Erepenning. Deze werd in 2000, tijdens het 75-jarige bestaan, toegekend.

Kan ik aan het archief bijdragen?

Het archief is desondanks nooit helemaal compleet, zo vindt het Noord-Hollands Archief. De instantie is derhalve op zoek naar mensen die thuis toegangskaarten, foto’s en andere interessante spullen hebben liggen. Het Noord-Hollands Archief voegt ze graag toe aan de collectie, zodat er een nóg beter beeld ontstaat van het fenomeen.

Heb jij thuis nog iets liggen? Neem dan contact op met de Harddraverijvereniging Heemskerk. Zij kunnen je in contact brengen met het Noord-Hollands Archief.

Vanaf medio september 2024.