Zoeken

Dit was de Zeepkistenrace Wijk aan Zee

IJmond Nieuws
Picture of Sabrina Koster

Sabrina Koster

Afgelopen vrijdag 21 juni stroomden de mensen richting Wijk aan Zee. Daar werd de jaarlijkse Zeepkistenrace gehouden. Een feest om niet te vergeten!

Dit is de zeepkistenrace

Een traditie waar het kleine dorp groots in is. De regels zijn simpel: deelnemers bouwen zelf een kar waarmee ze van het duin afrollen. Deelname is gratis, en er zijn wisselbekers en geldprijzen te winnen.

Dit is hoe het verliep

De strijd barstte los om klokslag 18 uur voor hotel Sonnevanck. De 23 kandidaten crosten richting de Zwaanstraat. Iedereen kreeg twee kansen om naar beneden te rijden. Daar werd een totaal van berekend. Ondanks wat regen keken de toeschouwers weer hun ogen uit en was de sfeer weer erg gezellig.

De race werd gewonnen door Jerro van Dijk met een tijd van 52,18 seconden. Hij bouwde zijn zeepkist samen met zijn vader.

Dit maakte de avond extra bijzonder:

Dit jaar was het extra bijzonder, want ook RTL TV-programma Lego Masters was aanwezig. Zes deelnemers bouwden hun voertuigen volledig van Lego.

De bouwwerken waren niet allemaal even bestendig, sommige karren vielen al na een paar meter uit elkaar. Kinderen renden enthousiast de baan op om de blokjes op te ruimen. Presentator Gerard van Schie: “Een veegploeg hadden we dus niet nodig.”

Partner IJmond Nieuws was aanwezig en maakte een reportage van de avond. Bekijk deze hier.

Vanaf medio september 2024.